Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

You pulled a Monika


Θυμάμαι που στα φιλαράκια, ήταν οικογενειακό αστείο όταν η Μόνικα ήταν μικρή και έκανε μια μαλακία να της λένε οι γονείς της You pulled a Monica. Ήταν δηλαδή σαν να ταύτιζαν τη μαλακία με τη Μόνικα. Τώρα πια μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Έχουμε κι εμείς μια Μόνικα που το όνομά της μπορεί να ταυτιστεί με τη μαλακία. Διάβασα την τελευταία συνέντευξή της στο crackhitler. Σε διάφορες συνεντεύξεις του παρελθόντος μου έβγαζε ότι είναι φοβερά υπεροπτική, ότι ζει σε έναν κόσμο που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε-ίσως σε κάποιο παλάτι στα β.π, ότι δεν έχει πράγματα να πει, ότι είναι λίγο άδεια-σε αντιδιαστολή με τη μουσική της που είναι εξαιρετικά λυρική και οι στίχοι ευαίσθητοι. Ωστόσο κάποτε είπε πως οι στίχοι της δεν έχουν κανένα νόημα, ότι δεν γράφει για πράγματα όπως η φτώχια γιατί δεν τα ξέρει (!) και διάφορα άλλα που τώρα αδυνατώ να ανακαλέσω γιατί είναι τόσο έντονη στο μυαλό μου η πιο πρόσφατη συνέντευξη της. Για όποιον βαριέται να τη διαβάσει συνοψίζεται στα εξής:

  • Η Μόνικα είναι πάμπλουτη και άμα ήθελε έβαζε τον μπαμπά της να της πληρώσει το δίσκο. Μάλιστα!Τόση μαγκιά!
  • Έχει εξοχικό με πισίνα και γηπεδάκια. Congrats girl, είναι η στιγμή να τρίψεις στη μούρη μας το νεοπλουτισμό (έστω και τον πλούτο) της οικογένειας σου.
  • Σνομπάρει τους ανθρώπους που συνεργάζεται. Ατάκα απείρου κάλλους η "Καμία σχέση με Μαραβέγια, πολύ ωραίο κομμάτι". Ξέχασε μάλλον πως όταν χρειαζόταν ακορντεονίστα στο Synch ο Μαραβέγιας πρόσφερε δύο χέρια βοήθειας.
  • Μιλάει για τη Γαλάνη λες και είναι καμία μάνατζερ του κώλου που την ψάχνει για να την εντάξει στο ρόστερ της.
  • Προς θεού, να την πάρουν τηλέφωνο από το Οξυγόνο live για συναυλίες; Πώς τόλμησαν;
  • Η χειρότερη χρονιά της ζωής της ήταν επειδή η μουσική σκηνή στην Πάτρα δεν ήταν ζωντανή.(ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή)
  • Πιστεύει πως οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της αγγλόφωνης σκηνής είναι ψωναρες (!).

Το τραγικό είναι πως αυτό το κορίτσι μάλλον δεν καταλαβαίνει τι λέει. Δεν αντέχω πλέον τη δικαιολογία του νεαρού της ηλικίας-έχει σχεδόν τελειώσει τη φοιτητική της ζωή αν δεν κάνω λάθος- και πλέον έχει αρκετές εμπειρίες ώστε να μπορεί να έχει έλεγχο αυτών που λέει (να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό). Επίσης μάλλον δεν ενημερώνεται απο πουθενά και για τίποτα. Γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται να έχει τόση άγνοια για τις τραγικές εποχές που περνάμε και να μας αραδιάζει τις πισινούλες και δεν ξέρω κι εγώ τι. Δε χρειάζεται να τις νιώσεις στο πετσί σου τις τραγικές εποχές. Μια βόλτα να βγεις η δυστυχία είναι παντού γύρω μας. Επίσης πόσοι, μα πόσοι, μα πόσοι μουσικοί γράφουν γαμάτες μουσικές και θα διναν και το δεξί τους @ για να παίξουν live σε οποιαδήποτε σκηνή, να δισκογραφήσουν ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ; Κι αυτή κοροϊδεύει τα μαγαζιά που τη ζήτησαν για λάιβ και τους Film που χαίρονταν για το συμβόλαιο τους με την ΕΜΙ. Επιπλέον, η Γαλάνη, με τα όποια στραβά της, έχει βγάλει αρκετό κόσμο και φυσικά η καλλιτεχνική της προσφορά είναι μεγάλη. Όσο για τον Μαραβέγια, είναι το λιγότερο ντροπή της να υποτιμά αυτό που κάνει ένας νέος άνθρωπος που τώρα ξεκίνησε όπως και αυτή.

Μόνικα, καλό μου κορίτσι, σύνελθε. Ξέρεις τι είναι να αρέσει σε κάποιον ο δίσκος σου και όταν διαβάζει αυτά που λες να θέλει να τον πετάξει από το παράθυρο;
Πάντως αν δεν ήθελες αυτή την υπερέκθεση μπορούσες κάλλιστα να την αρνηθείς ή να την κρατήσεις ελεγχόμενη. Ας ζήταγες λεφτά από τον μπαμπά σου στην τελική για να το καταφέρεις. Χωρίς πλάκα, όμως, ποτέ δεν είναι αργά να γυρίσεις στον πύργο σου όπου δε σε φτάνει ούτε η ΕΜΙ, η Γαλάνη, ο Μαραβέγιας, οι live σκηνές, τα περιοδικα, οι ψωνάρες του χώρου σου και να μπορείς άνετα να πλέεις σε πισίνες ευτυχίας.

40 σχόλια:

Lopi είπε...

Μου κίνησες την περιέργεια και διάβασα όλη την συνέντευξη στο Crack Hitler.
Monica... damn, girl! Get a grip!

Α, και όταν πήγε στην Archangel ήταν ΜΟΝΟ ο Παυλίδης και οι Ρόδες? Οι Monitor αόρατοι είναι? Ή δεν τους θεωρεί καν άξιους λόγου?

Killah είπε...

asta re girl
k ego apogohteythka tromera.
o kathenas telika kati vriskeis s ayto to interview, den eixa proseksei kan ayto gia thn archangel.ti n peis...
merry xmas

mitrelino είπε...

to oti afise i archangel na mpei
afti i sinentefksi , mou bromaei poly.
an nomizoun oti brikane tin kota pou kanei to xryso avgo, tote bravo tous!
Otan diavasa tin sinentefksi mou petaxtike i fleba sto metwopo san tis monika sta filarakia

kales giortes

Killah είπε...

hah
na th pali h monika!
ayto pou les gia thn archangel, ti na po, den ksero.den mporo na fantasto ti mporei na paizei.
anyway
kales giortes 2u2!

Ανώνυμος είπε...

kala edw den ypologizei onomata opws i galani kai milaei ypotimitika gia to maravegia,me tous monitor-pou thwrw ton persino tous disco isaksio me ton fetino tis monica-tha asxolithei.
aftoi apla den yparxoun gia ti madam!!!

Ανώνυμος είπε...

φοβερό ποστ. το buzzαρα μάλιστα.
αν η συνέντευξη είναι αυθεντική, τότε θα μείνει και τραγική...
γιατί ακριβώς δεν φαίνεται να μπορεί να υποστηρίξει μία συμπεριφορά τύπου sex pistols, δεν έχω ανάγκη κανέναν κτλ. /// δεν εννοώ να γίνει πλούταρχος, το καλύτερο παιδί και τα σχετικά, αλλά αυτή η υπεροψία είναι καταστροφική.

τέλος, όσο βαρετός κι ακούγεται τώρα ένας καινούργιος δίσκος της γαλάνη ή της αλεξίου, τώρα!, μετά από 40 χρόνια καριέρας, αυτό δεν σημαίνει ότι εντάξει μωρέ, της κλείνω και το τηλέφωνο! χαλάρωσε ρε φίλε.

όπως έγραψε κάποιος και σε ένα σχόλιο: "σε πήρε τηλ και ο μπάουι για συνεργασία αλλά του είπα πως είσαι απασχολημένη, με τον μαλάκα!"

Killah είπε...

thanx
couldn't agree more
ayth h synenteyksh exo thn ais8hsh oti tha apovei katastrofikh

thod. είπε...

to waterloo tis 8a einai killah. i bet on it. not. eimaste polu zwa gia na 8imomaste pragmata.

lucia είπε...

όπως λέει και η λόπι, μου κίνησες κι εμένα την περιέργεια και διάβασα τη συνέντευξη παρότι η μουσική της Μόνικα δεν με ενθουσίασε ποτέ.
απομυθοποίηση...ειλικρινά καταλαβαίνει τι λέει?????

νομίζω πάντως ότι την έκαναν όνομα κυρίως οι άσχετοι που έρχονται από έντεχνο background παρά η "indie" σκηνή. την οποία σκηνή λίγο αν ασχολείσαι με μουσική την γνωρίζεις μέσες άκρες (ακόμη και προσωπικά) οπότε δεν σου κάνει τπτ εντύπωση. τώρα δικαιολογώ τον ηχολήπτη μας για μερικά καυστικά σχολιάκια που είχε κάνει....

Killah είπε...

@thod
etsi nomizo k ego
@lucia
o,ti kai na peis exeis dikio
parolo pou den mporo na ksero an ta pragmata eipo8hkan ontos etsi, fantazomai pos an htan diaforetika h idia h monika tha eixe antidrasei pros to crackhitler

Ανώνυμος είπε...

Egw aplws tha perimenw ton epomeno disko ths, alliws me tosi eparsh pou exei auti h kopela panw ths tha gelasei o pasa pikramenos ama vgalei mia ap ta idia. Nomizei oti paizei monh ths ki auto ousiastika ths to exoun ipodavlisei kai ta mesa sissoma pou tin exrisan messia tis ellhnikhs mousikhs. Efoson paizei sta diethnh idata me agglofwno disko pou einai i anagnwrish kai oi protaseis? na anoixei tous Calexico kai na vrizeis tin ntopia skini?Siga to breakthrough!!!Iparxoun xiliades groups ektos agglias amerikis pou gemizoun me eurwpaika dates ta tour tous ...den volodernoun ti pswrokwstaina xipazontas gia to kakopathima tous.Auto pou kataferan ta ellhnika media einai na stepsoun mia monofthalmh gia mia akomh fora.Sigxarhthtia

Ανώνυμος είπε...

eleos pia me thn monika.oute fwnh,oute enorxhstrwsh,oute fantasia se stixous kai melwdia exei.tipota to idiaitero kai poly synhthismeno.giati olh auth h provolh?

Ανώνυμος είπε...

mipws paidia vriskomaste mprosta se enan einstein tis mousikis(einai kai to mathimatiko pou spoudazei vlepeis)????xaxaxa!to koritsi den paei kala, auto einai sigouro!kai i alitheia einai oti oso uparxoun kalamia, sigoura kapoios i kapoia tha vrethei na to kavalisei!aparadekti toulaxiston~

Killah είπε...

@ anonymous
prosopika vrisko ta tragoudia ths eyxarista alla os ekei.tipota parapano.apo stixous den lene tipota einai h alh8eia. exei kapoio talento alla se kamia periptosh den einai ayto pou lene, h sothras ths mousikhs sthn ellada.
prosopika pali, xoris na akouo katholou ma katholou ellhnofona (plhn stereo nova klp) theoro pos o maraveyas (pou ton ekraze h monika) exei pollaplasio talento apo aythn esto k an den einai sto eidos mou. alla a) den einai agglofonos b) den einai v.p c) den anhkei stous "sostous" indie kyklous d)den einai gomena.
kai fysika oxi mono aytos, oi pop eye einai kaloi, oi empty frame einai kaloi, oi mimosa's dream, oi le page, oi monitor, ena soro mpantes pou trone to 1/10 ths provolhs ths monika. krima einai. toylaxiston aytoi oute ypotimoyn kanenan oyte vgazoun pros ta ekso tetoia apatheia kai snompismo opos h monika. eilikrina, esto k an evriska ta tragoydia ths eyxarista, tora akoyo monika and i hurllllll

Ανώνυμος είπε...

η μονικα...χιχιχι.Αυτη και αν ειναι ψωναρα.Οσοι την εχουν γνωρισει η εστω ακουσει να μιλαει ξερουν για το σνομπισμο της.Η κοπελα θελει να κανει καριερα.Τρελλοκοριτσα με λεφτα οχι δεν μας κοροιδευετε.Δεν σας πιστευουμε οταν κλετε.Οταν μοιρολογατε.Γενικοτερα ολη η υποτιθεμενη σκηνη(ας γελασω)ειναι μια φουσκα,οπως ολα στις μερες μας.Πλουσιοπαιδα με σπουδες στο εξωτερικο με τουπε και καλα αποψη.Μπορουνε να χρησιμοποιουν τη γραμματοσειρα της ρωσικης πρωτοποριας.Μπορουνε να το παιζουν ετσι αοριστα αριστεροι και δεν ξερω γω τι.Το θεμα ειναι οτι το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το εγω τους.Καδραρουν τα παντα,αφηνουν μουστακια φορανε καπελακια,πανε για σαββατοκυριακο στο βερολινο και οταν γινοταν ο χαμος ολο το δεκεμβρη επιναν ποτακια στα κινκια και τα ποπια και κανανε παρτακια.Ολη τους η ζωη ενα θεατρο.Ολα ειναι ενα θεατρο και κακογουστο μαλιστα.Το θεμα ειναι να ξεκινας απο την αληθεια γυρω και μεσα σου και η αισθητικη ερχεται μετα.Αυτη η φαση βαζει τα παντα σε καδρο και πανω απο ολα ειναι η αισθητικη.Ο ανθρωπος που ειναι ομως???Καλυτερα μα τη μπαναγια να ακουσω ελληνοφωνο πανκ.
Επισης κοψτε να διαβαζετε φρι πρεσσ παιζουν το δικο τους καπιταλιστικο παιχνιδι και ξεδιαντροπα.Και οχι στην αθηνα δεν γινεται τιποτα δεν τα χαφτουμε αυτα ρε.Ενα σκουπιδι ειναι τα παντα.Ενα αστραφτερο σκουπιδι.

Ανώνυμος είπε...

Σορρυ κιολα, αλλα εγω θυμαμαι σε μια συνεντευξη αυτου του τσολίου που μπορεί να κρίνει όποιον να'ναι με τις πλάτες του μπασίστα της (γιατι μάγκες αυτος ειναι πισω απο τις μουσικές της) που την ρωτήσανε αγαπημένους τραγουδιστές και είπε μέσα σε όλους και τον Χατζηγιάννη! Γουστάρει Χατζηγιάννη αλλα η Γαλάνη είναι λίγη? Ρε Μονικάκι δε μας γαμας ναουμ?

thod. είπε...

poso ma poso dikio exete re anonimoi both? ma ti mpanagia milaw, poli mou arese afto pou grapsate.

Killah είπε...

poso dikio exete re guys
o,ti k na poume gia th galanh einai ligo.
oso gia tous dh8en indie
symfono terma
moustakia, kapela, gravates, geloia gyalia, kai kala rock lifestyle,ola stolizoun ena keno. enas kosmos pou afora 300 atoma, esoterikh katanalosh kai pseytoanetila. oloi aytoi a)oi gomenes tha allaksoun akousmata otan allaksoun gomeno kai otan ftasoun ta 30 den tha tous noiazei tpt ap ayta, mono na vroun ena koroido na pantreutoun giati pote den eixan ousiastiko endiaferon gia kati, mono gia to perityligma kai to fainesthai. b)oi antres to paizoun proxo kai eilikrina einai oi xeiroteroi ellhnares, omofobikoi kai synthrhtikoi pou yparxoun. kai einai oi xeiroteroi giati to paizoun oti den einai, oti gennh8hkan sto manhattan. sth thessaloniki gennh8hkes aderfe, h sth larisa, h sto hrakleio, xalarose.
o kosmos kaigetai agaphtoi anonymoi ki aytoi asxolountai me malakies. alla fysika EK TOU ASFALOUS. den eida kanenan na anoigei mia syzhthsh gia to aforologhto ton 10500 pou katargh8hke px. milane gia ta diskakia pou vghkane mono xoris na dinoun dekara gia ta alh8ina provlhmata giati den tous aggizoun. einai kavatzotoi kai exoun epanapafthei s'ayto (to na xeis xrhma fysika den peirazei, to na se kanei stoko peirazei).
ps1. den tha ksehaso ena koritsopitsirikaki, psiloxipaki, aristerizon, typou monika, pou phge gia kafe sth mavilh prin kamia 3etia kai evgale na plhrosei me katostaeuro. ti na leme..
ps2. kai gia na parafraso gnosto entypo free press, ontos, TIPOTA den trexei sthn A8hna.

Natasha είπε...

Για μια συνέντευξη πέσανε όλοι να τη φάνε την κοπέλα.Ε βέβαια, γιατί οταν βομβαρδίζεσαι από κάτι συνέχεια σου τη σπάει στο τέλος και ψάχνεις να βρεις κουσούρια.Κι εμένα μου την έσπασε όταν έπιασε στο στόμα της τους Raining Pleasure.Λίγο respect κοπελιά.

Ανώνυμος είπε...

kai olo auto to kraksimo gia ti monika apo kapoia pou ''love her fingernails, is addicted to boots, thinks that live in american tv series, can't live without diet coke...''
ena exo na sou po
KLAAAAAAAAANOOOOOOOOOOOOOO

Killah είπε...

k ego allo ena teleytaie (teleiomene) anonyme
sta @@ mou ti kaneis
den pa na psofhseis geloie
edo o kosmos xanetai k esy akoma me th monika asxoleisai
hlithie
den hksera namai xipisa gia na xo apopsh. zoo.

Ανώνυμος είπε...

"kai eilikrina einai oi xeiroteroi ellhnares, omofobikoi kai synthrhtikoi pou yparxoun"

Ta sevh mou!Nomiza pws itan i "miga" logw idiaiterothtas alla fainetai pws den kanw lathos.To ti krifes kai racistes krivontai mesa sth dhthen konistra twn fileleutherwn mialwn ths mousikhs kai ths arthrografias den perigrafetai to viwsa estw ki ap' to elaxisto ths periplanhshs mou(meta tnn ekana me elafra.Etsi paei h douleia, kata to "idiaitera akousmata gia idiaiterous anthrwpous".Apla gelas!

Ανώνυμος είπε...

Η μουσική σκηνή "οξυγόνο live! έχει απαντήσει ήδη στη Μόνικα γραπτά. Συνοπτικά αναφέρουμε ότι δεν της έχει προταθεί μέχρι σήμερα ποτέ κανένα live από τη σκηνή μας. Πως θα μπορούσαμε άλλωσε αφού δε διαθέτουμε καμία ελεύθερη μέρα στο πρόγραμμά μας.

Ανώνυμος είπε...

varethika!opoios goustarei monika as akouei,opoios den goustarei pote tou... mousiki eine, eleos ZOA!

Killah είπε...

siga th mousikh

Ανώνυμος είπε...

kata tin diki moy (anonymi) apopsi i sxetiki mousiki skini stin ellada (milao gia to indie rock/pop morfoma pou egine mainstream mea to 2000) stirixthike se opadous pou eixan tin antilipsi stelexous etereias kai toulaxiston ena MBA apo vretaniko panepistimio i synergazomeno ekpedeytirio. Kai epeidi profanos se olous aytous tous kalous anthropous den aresan ta hamila se akadimaiko epipedo credentials ton ptyxion toys apofasisan na antikatastisoun tin agnoia tous me tin 'apopsi'. Opos elege kai kai o epitheoritis Kalahan: 'Oi apopseis einai san tis kolotrypides oloi exoun apo mia'. Aytaaaaaa ......

Kai gia na min ksexniomaste idou ena indie komati mias allis epoxis opou o kosmos zouse tin zoi tou kai den eixe 'apopsi':

http://www.youtube.com/watch?v=dLy3_zOMqyo

P.S. I genikeysi mou einai ontos kapos adiki alla epitelei toys stoxous tis toutestin na vgalei ligo xioumor. Na simeioso oti den exo tin prothesi na prosvalo tin aisthitiki, ton tropo zois kai tin akadimaiki katartisi ton sympathon episkepton aytou tou blog. Eksalou exontas spoudasei stin agglia (oxi BA alla Computer Science) gia kana xrono gnorisa apo konta ti simaine gia kapoious diavasma kai meleti mexri thanatou. Ayta ta oliga.

Vielle Grusse,
der unbekannter Leser

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε δεν καταλαβαινω τη συνδεση Αγγλικων Πανεπιστημιων και Ελληνων indie πρωτεργατων, να με συμπαθας.Επισης δεν συμφωνω πως εγινε mainstream αλλα πιστευω οτι ηταν παντα. Θελω να πω δηλαδη πως επιτουτου καλλιεργηθηκε στην Ελλαδα και γενικα ο σεκταρισμος αυτων των ακουσματων απο ομαδες djs,συγκροτηματα και γραφιαδες οι οποιοι εξυμνουσαν μικρους επιγονους μεσα στην αγωνια τους για την ευρεση του νεου πριν απ'ολους και της αναγκης για διαφοροποιηση προσωπικου υφους.Δεν καταλαβα ποτε γιατι να θεωρειται underground ενα συγροτημα που παταει εμφανως στους Beatles.Απλα δεν το κανει τοσο καλα ωστε να σπασει το φραγμα των ειδωλων του(και με αυτο δεν εννοω πως δεν εχει λογω υπαρξης) ή δραστηριοποιειται σε μια εποχη που απλα δεν αποτελει την τελευταια λεξη.Το πειραμα εχει στεφθει πολλακις με επιτυχια οταν επιτηδες εχω βαλει σε φιλους ,που ακουνε αλλα ντ'αλλων,τραγουδια απο belle & sebastian μεχρι mogwai και εσχατως dubstep τα οποια αποδεχτηκαν με θετικοτατα σχολια.Αρα για ποιο underground μιλαμε? Ουτως η αλλως δεν εχω δει τα μικρα συγκροτηματα να εχουν διαφορετικες τιμες στα cd τους απ τα μεγαλα.Η αυτα των ανεξαρτητων εταιριων με αυτα των πολυεθνικων. Αρα ουτε ποσοτικη ουτε ποιοτικη διαφορα κατ εμε.Μονο διαφορα σε πλασαρισμα αντιλαμβανομαι και σπανιως στην καλλιτεχνικη ιδιαιτεροτητα ( ενταξει οταν τους εβαλα Boredoms με βρισανε!!!).Και δεν εννοω να δεχτω πως οποιοδηποτε brit pop group των 90s αν εξαιρεσεις τους pulp και τους blur θα μπορουσαν να αντικρυσουν με θαρρος ενα Revolver ή ενα Pet sounds.To ζητημα βεβαια αποκτα τραγελαφικες διαστασεις οταν εμπλεκεσαι σε κουβεντες και ακους σχολια οπως της συμπαθεστατης κατα τα αλλα Μονικας που τραβανε κοκκινα γραμμη αναμεσα σε αυτο που παιζουν και στο εντεχνο.Αφου βρε Χριστιανη ολες σου ενορχηστρωσεις ειναι folk ,εχεις country-influenced τραγουδι (το babe) λατρευεις τους Calexico η εντοπιοτητα της παραδοσης σε χαλασε? Δηλαδη τι διαφορα εχει κατ'αναλογια ο Μαλαμας απ τον Bonnie Prince Billy? I o Badly Drawn Boy απ'τον Φοιβο Δεληβορια? Τελος παντων ας ακουει ο καθενας του αρεσει αλλα τουλαχιστον να ψαχνει και λιγο απο που ερχεται το καθετι.Αν γουσταρει...

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητε ανώνυμε νο 2. (πολλοι εχουμε γινει εδω μεσα). Η συνδεση της ελληνικης σκηνης με την αγγλια (κατα την γνωμη μου τουλαχιστον) ειναι σαφης και πρόδηλη απο το γεγονος ακριβως οτι μια ορισμενη μεριδα ελλήνων καλιτεχνών ( η ισως θα οφειλα να πω του κοινου τους) εχει δεχθει εμφανεις επιροες αφενος απο το αγγλικο new wave-post punk-punk αφετερου απο την brit pop και αφετρήτης απο τον ευρύτερο χόρο του dnb. Το κοινο σημειο και τον τριών παραπάνω 'ρευμάτων' ειναι οτι αποτελούν ιδαίτερα (και μαλιστά ιδιαιτέρος αγαπητά κατα περίοδο στο ευρυ κοινό της αγγλίας - τουτέστην mainstream) μορφώματα της μαμας αλβιόνας. Ειναι δε εντυποσιακό οτι στην χώρα μας για να θεωρείτε κατι 'γνησίος καλιτεχνικό' απο το υποθετικά 'ψαγμένο' κοινο οφείλει ειτε να έρχετε απο το εξωτερικο είτε να προέρχετε απο το εξωτερικό κατι που ομολογεί πανυγιρικά η Μόνικα στην συγκεκριμένη συνέντευξη ακριβώς στο σημειο οπου κριτικάρειτο ελληνικό έντεχνο οχι τόσο υοθετόντας μια γνήσια κριτική στάση αλλα με μια δόση μικροπρέπειας. Ομολογουμένος κι εγώ εχω μια κακή γνώμη για το ελληνιό έντεχνο (το ιδιο το όνομα το βρίσκω άκρως σωβινιστικο - τι πάει να πει έντεχνο; Οι αλλοι δηλαδή πάιζουν άτεχνη ελληνική μουσική).
Οσον αφορα τον συσχετισμό που έκανα της ελληνικης indie σκηνης με τα βρετανικά πανεπιστήμια αυτη αφορα κυρίως μια μερίδα του κοινού και όχι τους ίδιους τους μουσικούς και ειναι ελαφρός χιουμοριστική (ισως καποιος να ανιχνεύσει μια κάποια κακοδαιμονία απο μέρους μου αλλα θέλω να με πιστέψετε - έαν όμτως υφίστατε - δεν ειναι εσκεμένη).

Υ.Γ. Συγχωρίστε τα ελληνικά μου. Ειναι αλήθεια πως ειμαι μέγας κακογράφος και ντρέπομαι ειλικρινα γι' αυτο.

Ανώνυμος είπε...

είστε απαράδεκτοι οσοι γράφεται με τα γαμημένα τα greeklish αστο διάολο γραφτεται ελληνικά να καταλαβαινόμαστε.

η μονικα λέει μαλακίες αλλα η μουσική της ειναι καλή, το οτι λέει μαλακίες δεν αναιρεί την ποιότητα της μουσικής αλλα και η μουσική της δεν αναιρεί τις παπαριές που λέει.

εγω απο οτι εχω διαβάσει ειναι απο το καρπενησι. φανταστείται το πολιτισμικό σοκ που θα επαθε κατεβαίνοντας αθηνα και περαιτέρω μόλις εγινε γνωστή.

τελος παντων
η αλαζονεία και η κριτική κενη περιεχομένου επικεντρωμένη σε κακοβουλη κριτική ή ακομά χειρότερα το κουτσομπολιό της μονικας ειναι κακό δείγμα μακάρι να συνελθει

μακάρι να έλεγε και κάτι σημαντικό εκτος απο κουβεντες αλλα κυρίες της αυλής

TRUPOKARUDOS είπε...

επιτέλους κάποιος γράφει την αλήθεια! επιτέλους.... ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ Κ ΓΙΑ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΔΛΔ ΕΛΕΟΣ.......

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!

ΥΓ: πολύ καλό το blog :-)

TRUPOKARUDOS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

μηπως οι μουσικοί μεταξύ τους τα έχουν βρει και μας δουλεύουν με τις συνεντεύξεις τους...
Δήμητρα Γαλάνη - Συνέντευξη στο Θανάση Γιώγλου για το «Μουσικόραμα» ... δίσκο με πολύ ωραία μουσική, είναι η Μόνικα, η οποία τραγουδά στα αγγλικά. ...
mousikorama.gr/galani_synenteuksi.html - 66k –



ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ, EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 08.02.09

Φύλλο Κυριακής
08-- ΟΧΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ: «Αγόρασα πρόσφατα τη Μόνικα και πολύ με συγκίνησε αυτό το πλάσμα που σκίζει με τραγούδια που έγραψε η ίδια. Αν δεν ξεφύγουν οι τραγουδιστές από τη λογική «κάνω ένα δίσκο για να έχω μεροκάματο το βράδυ», δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα».2 - 2009
Φύλλο Κυριακής


Ο Φοίβος Δεληβοριάς, 01.02.09, Καθημερινή

Το τραγούδι ατόνησε. Σε ορισμένα του σκέλη, όμως, υπάρχει δημιουργικότητα. Αυτό δείχνει ο δίσκος της Μόνικα. Νέο πρόσωπο, με ταλέντο και ωραία μουσική, που συναντιέται με παλιότερα ωραία πράγματα, τη μουσική του Χατζιδάκι αλλά και το σήμερα. Πέσανε όλοι πάνω της και μπορεί να είχε επιπτώσεις. Να την άγχωσε. Να την έκανε να νιώσει ότι χάνει την μπάλα. Αλλά δεν παύει να είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός. Το υπόλοιπο τραγούδι περνάει έτσι κι αλλιώς κρίση.


Ελλη Πασπαλά, 15.02.09, LIFO
Ποιον νέο δημιουργό ξεχωρίζετε;
Μου αρέσει πάρα πολύ η Μόνικα. Μου άρεσε πάρα πολύ όπως βγήκε στην επιφάνεια και ξαφνικά ο κόσμος την αγάπησε, την συμπάθησε και στήριξε αυτό που έκανε. Μ΄ αρέσει που δεν είναι επιτηδευμένο, που δεν στήθηκε. Τη θεωρώ μια πολύ προσωπική φωνή που είτε σου κάνει, είτε δεν σου κάνει.
Ακούς κάποιο δίσκο αυτές τις μέρες; (Ποντίκι)
Ε.Π.: Πήρα τον δίσκο της Μόνικας. Έχει ψυχή και μ’ αρέσει. Έχει ιδιαίτερη φωνή, κάτι αγνό και ωμό, της ηλικίας της, λίγο τσαλακωμένο. Και ταυτίζεσαι. Μου άρεσε ο ψυχισμός της, ο κόσμος της. Οι μουσικές της αναφορές είναι πολλές, αλλά το αποτέλεσμα δικό της.


Κωστή Μαραβέγιας, MusicHeaven, 05-01- 2009
πόσους συγγενείς μουσικά αισθάνεσαι ότι έχεις στην Ελλάδα;
Τα Μακρινά Ξαδέρφια! Αφού είναι μακρινά..! (γέλια). Μου άρεσε επίσης η Monica με το Over the Hill. Έκανε μια αγγλόφωνη παραγωγή. Ενθουσιάστηκα πολύ, έχει κάτι δικό της, ενώ δεν είμαι οπαδός του αγγλόφωνου ελληνικού ροκ. Το έχει δουλέψει πολύ καλά αυτή η κοπέλα και νομίζω θα πάει καλά.

Πρόσφατα δόθηκε έκταση σε μια ανταλλαγή απόψεων- έστω και σε έντονο ύφος- μεταξύ του Χρήστου Θηβαίου και του Θάνου Μικρούτσικου από τη μια και του Μάνου Ελευθερίου από την άλλη, ο οποίος έσπευσε να «υπερασπιστεί» την Πέγκυ Ζήνα. Κάτι που άνοιξε συζήτηση περί των δύο πλευρών του τραγουδιού...

«Το έχω πει εδώ και 15 χρόνια, αυτό είπα και τώρα: Από το ΄50 μέχρι τις μέρες μας τρέχουν παράλληλα δύο διαφορετικά είδη τραγουδιού» λέει ο Θάνος Μικρούτσικος. «Το ένα από τον Τσιτσάνη μέχρι τους σύγχρονους τραγουδοποιούς και τη Μόνικα ακουμπάει στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, εκεί μέσα είναι και ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Κραουνάκης.

Το άλλο τραγούδι είναι το “ελαφρό”. Ο Μίκης σοφά είχε πει: το λαϊκό μας τραγούδι σε κάνει να θυμάσαι και το ελαφρό μας κάνει να ξεχνάμε. Είναι το ίδιο τραγούδι που επί χούντας και μετά ακουμπούσε στην κουλτούρα του μίνι ευδαιμονισμού («Ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως...») για να καταλήξει στο λαϊκοπόπ τραγούδι, που προβάλλεται σήμερα ασφυκτικά από τα ηλεκτρονικά μέσα. Σε αυτό το είδος του τυποποιημένου ελαφρολαϊκού μπορεί να υπάρχουν καλές φωνές και στον άλλο χώρο κακές, αλλά οι δύο χώροι είναι ασύμβατοι.

Ανώνυμος είπε...

Οι υποτιθέμενα θιγόμενοι μουσικοί (Γαλάνη, Μαραβέγιας) και άλλοι καταξιωμένοι μουσικοί φαίνεται ότι ξέρουν καλύτερα τι γίνεται με τις κακόβουλες και προκατασκευασμένες συνεντεύξεις και εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για την Μόνικα, αρκετούς μήνες μετά την περιβόητη συνέντευξη, τόσο η Δήμητρα Γαλάνη όσο και ο Μαραβέγιας. Δεν φαίνεται πουθενά να νοιώθουν ότι έχουν θιγεί. Γιατί κόπτονται τόσοι άλλοι; Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει και αυτό αφορά κάποιους «έξυπνους» δημοσιογράφους ή όσους αποτυχημένους βρίσκονται πίσω τους ; Σε άλλες συνεντεύξεις η Μόνικα όχι μόνο φαίνεται ότι είναι πανέξυπνη, ετοιμόλογη, παράλληλα όμως και αυθόρμητη, αλλά τονίζει ότι έχει χόμπυ την μουσική και αν αποδειχθεί τελικά ότι όλο αυτό που γίνεται μαζί της είναι φούσκα δηλώνει ότι είναι έτοιμη να το δεχθεί. Δείχνει αυτό ότι είναι ψωνισμένη ή αρκετά προσγειωμένη σε αυτό που κάνει;
Αν της έβαλαν κακόβουλα για να την εκθέσουν κρυφή ηχογράφηση ενώ παράλληλα την οδήγησαν σε μια χαλαρή φιλική υποτίθεται συζήτηση με κακόβουλες ερωτήσεις που οδηγούσαν σίγουρα σε παγιδευμένες απαντήσεις δεν νομίζω ότι φταίει τόσο πολύ η Μόνικα.

Είναι καλοπροαίρετη η ερώτηση "Θέλουμε να μας δώσεις τον λόγο σου πως δεν θα πουληθείς σε κανέναν έντεχνο"…;
Αυτό το έχουν νοιώσει και άλλοι μουσικοί στο παρελθόν γι’ αυτό και δεν δίνουν σημασία στην συνέντευξη αλλά σε αυτό που η Μόνικα είναι πραγματικά, πιθανώς να γνωρίζουν και την εκτίμηση που πραγματικά νοιώθει η Μόνικα για αυτούς. Η Μόνικα δεν είναι ούτε ψώνιο ούτε εγωϊστρια, για όσους έτυχε να την γνωρίσουν από ότι λένε είναι αυτό που πρέπει να είναι, αρκετά ευαίσθητη και με αρκετά ενδιαφέροντα για ότι συμβαίνει γύρω της. Μακάρι να είχαμε και άλλους σαν και αυτήν. Γιατί τόσο καιρό δεν γίνεται από τον δημοσιογράφο ερώτηση στην Δήμητρα Γαλάνη και στον Μαραβέγια για το πώς νοιώθουν για την Μόνικα και τι ακριβώς πιστεύουν σχετικά με την συνέντευξη; Γιατί τόσο καιρό συνεχώς μιλούν άλλοι ως υπερασπιστές τους εκ μέρους των και δεν ακούν πως οι ίδιοι εκφράζονται για την Μόνικα;

Ανώνυμος είπε...

Η Δήμητρα Γαλάνη φαίνεται κάτι ξέρει περισότερο από όλους τους κριτικούς συνεντέυξεων...

Δήμητρα Γαλάνη - Συνέντευξη στο Θανάση Γιώγλου για το «Μουσικόραμα» ... δίσκο με πολύ ωραία μουσική, είναι η Μόνικα, η οποία τραγουδά στα αγγλικά. ...

…Eνα νέο αίμα που βγαίνει εξαιρετικά ενδιαφέρον είτε αυτό αφορά την στενά Ελληνική σκηνή είτε αφορά και την διεθνή σκηνή. Υπάρχουν Ελληνες που γράφουν τραγούδια και σε άλλες γλώσσες και στα Αγγλικά. Ένα παράδειγμα με μια κοπέλα που έκανε εξαιρετικό δίσκο με πολύ ωραία μουσική είναι η Μόνικα,…
mousikorama.gr/galani_synenteuksi.html - 66k – 27.02.2009

• FBR09: The Fiction Issue
Διαβάζοντας την τελευταία σελίδα του περιοδικού Free (γιατί αυτό κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου, διαβάζω περιοδικά που μου λένε τι θα είναι hot τις 15 επόμενες ημέρες για να ξέρω πως να κινηθώ), παρατήρησα πως υπάρχει τουλάχιστον ένας συντάκτης, κάποιος Κωνσταντίνος Μένεγος, που ασχολείται ακόμα με τη συνέντευξη της Μόνικα, δύο μήνες μετά τη δημοσιοποίησή της. Έλλειψη θεμάτων anyone; Σε μια 'σουρεάλ' παραλλαγή του τηλεπαιχνιδιού 'Η στιγμή της αλήθειας', ρωτάει τη Δήμητρα Γαλάνη:

Είνα αλήθεια πως τον τελευταίο καιρό έχετε τρελάνει στα τηλεφωνήματα τη Μόνικα για να συνεργαστείτε μαζί της;
- Είναι ψέματα. Την έπαιρναν εκ μέρους μου από κάποιο μουσικό site για να κάνουν μετά συνέντευξη – επιτυχία!
- Αυτό που απάντησες είναι αλήθεια..

Παρέλειψα τις παρενθέσεις γιατί το χιούμορ που προσπαθούσε να κάνει ήταν θλιβερό. Ο συντάκτης όμως μου έδωσε μια ιδέα. Φανταστικές συνεντεύξεις.

«απόσπασμα συνέντευξης της Δήμητρας Γαλάνη στο
Y MAGAZINE όπου αναφέρεται και στη Monika (πρόσφατα)»

Ερώτηση δημοσιογράφου: "Ποια είναι η άποψή σας για το ελληνικό τραγούδι;

Δήμητρα Γαλάνη:

…Γι' αυτό και, πάντα θα εξακολουθούν να βγαίνουν σημαντικά ταλέντα και μουσικοί με ήθος και ποιότητα. Να, πρόσφατα μια Μόνικα ας πούμε έτσι για παράδειγμα. Ένα νέο κορίτσι με πραγματικά μεγάλο ταλέντο.
Ο δίσκος της «Avatar» είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι, το soundtrack μου για ένα μήνα. Τον άκουγα συνέχεια και να την έχει ο Θεός καλά, να πορεύεται έτσι...

TRUPOKARUDOS είπε...

http://trupokarudos.blogspot.com/2009/03/blog-post_4807.html

H DIKH MAS APANTHSH STH MONIKA

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε είδες όμως που τα ονόματα που παραθέτεις είναι όλα απ' το χώρο του έντεχνου? Δεν σου κάνει εντύπωση αυτό?Για να δονηθούν αυτές οι κεραίες τέσσερα τεινά συμβαίνουν και τα οποια η Μόνικα ψυλλιάστηκε γι' αυτο της γύρισε το μάτι και πηγε να σωσεί το ψεύτικο indie credibility που πλάσαρε επιμελώς.

1)Η Μονικα δεν ηταν ποτέ underground (ιδίως όταν αναμένεσαι από πλήθος κόσμου πριν καν ντεπουντάρεις)

2) Είναι έντεχνη και δεν το ξέρει ή τώρα το συνειδητοποιεί.Θα πάθε κρίση ταυτότητας όταν αντιλήφθηκε από ποιους αποτελείται το κοινό της.Τους 15,000 δισκους δεν τους φτάνεις ακόμα κι αν βάλεις όλο το κοινό του bios και του gagarin να σου αγοράσει το δίσκο δυο φορές.Standaraki οτι εχει αρδεύσει τη μεγάλυτερη μερίδα κοινού της απ' το έντεχνο κοινό που κόλλησε με το λυρισμό και τα βιολιά (όλο το καλοκαίρι την άκουγα στα ραδιόφωνα σετάκι με Μαρω Μαρκέλλου ως νέο αιμα ανάμεσα σε Κότσιρες).

3)Είναι τυχαίο οτι ο Αγγελακας και o τραγουδιστης των Bokomolech την ψιλο εως χοντρο άδειασαν?

4)Είναι ο αγγλόφωνος Χατζηγιάννης
και επ'ουδενί η Ελληνίδα PJ Ηαrvey

TRUPOKARUDOS είπε...

VASIKA TOSH KLAPSA "DH8EN PONOS" MONO ME TON PLOUTARXO MPORW NA THN PAROMOIASW! O 8HLUKOS PLOUTARXOS ME AGGLIKO STIXO!


deite kai auto http://trupokarudos.blogspot.com/2009/03/blog-post_4807.html

Ανώνυμος είπε...

O anwnymos pou parathetei tis synentefxeis to exei kanei systhma kai tis xanavazei se ola ta forum...
Mallon einai i idia h Monika kai grafei tis idies mantoles...

Chris είπε...

Δεν την ήξερα και δεν θέλω να τη μάθω πλέον... από το site του Οξυγόνου βρέθηκα εδώ ψάχνοντας να δω τι είχε πει. Ήμαρτον...

Υ.Γ. έχω βάλει ένα λινκ στο blog μου από αυτό σου το ποστ. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα. Αν υπάρχει πες μου και θα το βγάλω. :)

Ανώνυμος είπε...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!