Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Περιοδικά et al.


Εχει λίγο καιρό που αποφάσισα να μην ασχολούμαι με το τι γράφει ποιος σε μουσικά περιοδικά, sites και τα λοιπά γιατί είναι ηλίθιο και ανούσιο φανιλίκι-hateιλίκι και οι άνθρωποι τείνουν να σε απογοητεύουν κάποια στιγμή. Δε σταμάτησα όμως να ασχολούμαι γενικώς με τα έντυπα (ή όχι έντυπα), μουσικά και μη. Και τα περιοδικάκια μου αγοράζω, και τα sites μου επισκέπτομαι ανελλιπώς, και τα blogs μου φυσικά διαβάζω!
Το προήγουμενο Σαββατοκύριακο αγόρασα το δεύτερο τεύχος του Pop+Rock. Το πρώτο μου είχε αρέσει αρκετά, βρήκα αρκετά flaws, αλλά δεν ήθελα να το κρίνω από το πρώτο. Το δεύτερο ήταν πολύ καλύτερο. Γράφουν γνωστοί-άγνωστοι, άγνωστοι, καινούριοι, παλιοί, πολύς κόσμος γενικά. Έχει ωραίες ιδέες, χρώματα,θέματα κλπ κλπ, αλλά αυτό που μου άρεσε και μου είχε λείψει ήταν ότι θυμίζει περιοδικό. Το ξεφυλλίζεις κανονικά, επιστρέφεις να ξαναδείς κάτι, ωραίο feeling. Είχε βέβαια και κάτι κουλά, συνέντευξη σε μια τύπισσα που είχε βγει στα Υπέροχα Πλάσματα και OK, κάτι Μiles davis κλπ που δεν με απασχολούν προσωπικά-σε άλλους μπορεί να λένε-, αλλά μου κράτησε παρέα ένα σ.κ. Παρεμπιπτόντως και το Sonik δίνει ωραία δισκάκια τελευταία, γενικώς μια χαρά κάθονται τα περιοδικά εσχάτως. Στεναχωρήθηκα μόνο που στο δεύτερο τεύχος του Pop+Rock έλειπε η στήλη του Σπήλιου Λαμπρόπουλου (luv Spilios), ελπίζω να επιστρέψει στο επόμενο γιατί έχει κάτι από το παλιό καλό Pop+Rock που διάβαζα στα early-mid nineties. Επίσης, σόρι για την αναφορά στο Σπήλιο -είπαμε, δεν ασχολούμαι πια με πρόσωπα- αλλά Σπήλιο we luv, οπότε ας συγχωρεθεί αυτή η αδυναμία.
Η Athens Voice συνεχίζει να μη μου αρέσει, την προηγούμενη εβδομάδα ασχολούνταν με τα συγκλονιστικά τεκταινόμενα στον Άγιο Παντελεήμονα, αφήστε που γράφουν όλο κάτι γκόμενες τελείως ντεκαυλέ κείμενα.
Lifo μια χαρά. Απίθανο το τεύχος τότε με τα "Δεκεμβριανά". Α ναι, και από το πρόσφατο, μια χαρά ο Μουζουράκης με το αφροκαλυμμένο του πουλί. Βέβαια, δεν φαινόταν, οπότε δεν έχω άποψη, η φωνή του όμως είναι καύλα, απίθανη, και το Έλα, με τη Ζουγανέλη το ερωτικό (ελληνικό) κομμάτι της χρονιάς. Έγραψε η Sunny.
To Free με κουράζει, βαρέθηκα djs, graffitάδες, σχεδιαστές μόδας. Trendiά και δηθενιά. Parties με τους ίδιους εξαντρίκ τύπους (αν ήταν στη Νίκαια, όχι εξαντρίκ, ούτε ζουρλούς δεν θα τους έλεγαν), νέοι φερέλπιδες ηθοποιοί, τιπς για να την πέφτεις σωστά, τέτοια πράγματα.
Ε ναι, τι θέλετε, είμαι με πυρετό από το Σαββατοκύριακο και έχω λιώσει στο περιοδικό!Ακόμα και περιοδικό με έπιπλα πήρα!Περαστικά μου!

2 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Τη μανία με τα περιοδικά την έχω κι εγώ! 'Ντάξει, κολλήματα είναι αυτά. Καλό και το νέο ΠΟΠ+ΡΟΚ αν και δεν έχεις δίκιο για τη Μάρω Μαρκέλλου...

Purple Overdose είπε...

Δυστυχώς απ' τα ελληνικά περιοδικά- μουσικά και μη- λείπουν οι γερές πένες. Υπάρχει λεξική πενία...