Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Flakes+Sugahspank!




Δύο από τους πιο ωραίους δίσκους που άκουσα τον τελευταίο μήνα είναι ελληνικοί!
Ο ένας είναι των Flakes. (Lick your Fingers if you Like it)
Speedy pop, a touch of post-punk, εντυπωσιακά φωνητικά, εθιστικοί ρυθμοί! Αν δεν ήταν από την Πάτρα (και Αθήνα και Σύρο) και ήταν από το Essex λόγου χάρη θα είχαν ήδη κάνει δυο-τρία εξώφυλλα στο NME. Από την Inner Ear.
Ο άλλος είναι αρκετά έξω από τα μουσικά μου νερά καθότι δεν έχει ούτε ζαχαρωτές pop μελωδίες ούτε σέξι κιθάρες. Είναι ο δίσκος της Sugahspank! (The Incredible/The Invisible)Κι αυτό το θαυμαστικό αν δεν ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του ονόματός της θα ήταν και δική μου προσθήκη. Funk, soul, hip hop, breaks, street ήχοι και η φωνή της Sugahspank! να φέρνει το Μπρονξ στην πόρτα μας. Από την Cast-a-Blast.
Proud to be Greek sometimes.

4 σχόλια:

thod. είπε...

simfwnw kai epafksanw agapiti killah gia flakes. toulaxiston ena ekswfillo sto nme.

kai gia ti sugahspank ti na pw?an itan agglida, aftin 8a proskinousan kai oxi ti duffy kai tin ka8e duffy.

Killah είπε...

:):):)
true

Lopi είπε...

Τους Flakes δεν τους είχα ξανακούσει ποτέ (αυτός ο φίλος μου ο Λάρυ δεν κάνει καλή δουλειά μου φαίνεται) αλλά σίγουρα θα ψάξω να ακούσω κομμάτια τους τώρα που άκουσα τόσο καλά λόγια από σένα.
Αλλά όσον αφορά την θεά Sugaspank! ε, δεν χρειάζεται συστάσεις. Την λατρεύω, ακούω τα τραγούδια της καιρό τώρα στο myspace και λυπάμαι που δεν έχω καταφέρει να την δω live. Καταραμένη επαρχία! Αλλά τώρα που έμαθα ότι έβγαλε άλμπουμ, θα τρέξω να το αγοράσω. Και για να ακούω τις μουσικές στης ΚΑΙ στο αυτοκίνητο, αλλά ΚΑΙ γιατί πρέπει να δείχνουμε την έμπρακτη, και πιο συγκεκριμένα εγχρήματη, υποστήριξή μας σε καλλιτέχνες σαν αυτήν.
RESPECT!

Killah είπε...

To album ths ta spaei, lopi, k na skefteis to egrapse olo eno htan epi 8 mhnes krevatomenh, me th mesh ths. Apisteyto strength!