Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

May in 6 parts


Part 1: The Darling Buds Of May
Here we are. Μπαίνει Μάιος. Όταν ήμουν μικρή ο Μάιος κάτι μου έκανε, μάλλον επειδή διάβαζα Κάντυ-Κάντυ (κόμιξ παρακαλώ, πριν τη σειρά, πολύ προχώ) και η Κάντυ και η Άννυ είχαν τα γενέθλιά τους Μάιο (παρόλο που ήταν ορφανές, τις είχαν βρει Μάιο και έτσι προέκυψαν νομίζω οι ημερομηνίες). Επίσης Μάιο έχει γενέθλια μέλος της οικογένειάς μου, plus ο πρώτος μου γκόμενος. Και ο δεύτερος. Anyway, μ'αρέσει ο Μάιος. Μου φέρνει στο νου παπαρούνες, τριαντάφυλλα, φως, αέρα που μυρίζει χορτάρι και δροσιά, το σώμα ξυπνάει, βγαίνει από τα σκατόρουχα του χειμώνα. Απ'την άλλη αρχίζεις να ιδρώνεις-δυστυχώς ιδρώνω στα μαλλιά και η μακριά μου κόμμη γίνεται κώλος-, να θες λεφτά για να πας ταξίδια, να πάρεις βαθιές ανάσες και να εισπνεύσεις τη ζωή, να την επεξεργαστείς μέσα σου, για να εκπνεύσεις και να αφήσεις αστερόσκονη στον αέρα γύρω σου. Μ'έπιασε το ποιητικό μου. Μάιος αύριο, βλέπετε. Πάμε σε πιο πεζά πράγματα.
Part 2: Hungry Like The Wolf
Σκεφτόμουν διάφορα φαγάδικα όπου πηγαίνω κατά καιρούς και αποφάσισα να τα αξιολογήσω. Το Φασόλι δε συζητώ πόσο μούφα είναι, τα 'χουμε ξαναπεί. Στο Pasta la Vista στο Γκάζι ενώ έχει ωραίο φαί (χάλια διαφημίσεις) για μουσική έχουν ραδιόφωνο, όσο τρως όλο το προσωπικό (1 κοπέλα) είναν εξαφανισμένο, και μας έφερε τα φαγητά μας χωρίς πιρούνια. Στο Applebees σου μιλάνε στον ενικό. Ντάξει, για πόσο με περνάνε; Και τι σημασία έχει; Στο Λονδίνο κλπ σε σκλαβώνουν με τα sir και τα madame. Για βιολογικές μαλακίες χωρίς κόκα κόλα τα 'χουμε πει. Στο Butcher's σερβίρουν τα κρέατα χωρίς πατάτες, με μια ψητή ντοματάρα κομμένη στη μέση. Νταξει, θα πάρουμε έξτρα πατάτες, μην κάνετε έτσι. Αυτά με τα φαγάδικα.
Part 3: Shit Happens
Δεν έχω χειρότερο πράγμα σ'αυτή τη ζωή απ'το να πρέπει να διαλέγω. Και δεν ξέρω πώς γίνεται, a cruel twist of fate ένα πράγμα, και αναγκάζομαι να πρέπει να επιλέξω από δύο πράγματα που θέλω εξίσου. Στο διάλο με τις επιλογές.
Part 4: And....Action!
Ήρθε η ώρα. Να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Κυλάει μέσα μου και ήρθε η ώρα του να βγει έξω. Βγαίνει. Όπου να΄ναι. Το νιώθω. Και θα σαρώσει τα πάντα μέσα μου.
Part 5: Flowers In The Window
Η διαφήμιση που λεει "Κάντε την Αθήνα πράσινη, βάλτε λουλούδια στα μπαλκόνια και στις ταράτσες" είναι γελοία γιατί ο κυρ-Νικήτας βαρέθηκε να χουφτώνει και αποφάσισε να γαμήσει κιόλας ό,τι βρει μπροστά του και μετά να ρίξει σε εμάς τα γαμησιάτικα, αλλά εγώ ψήθηκα να πάρω λουλουδάκια. Αφού ζωάκι δεν έχω, θα γεμίσω το μικρό μου μπαλκονάκι με γλάστρες, και, που ξέρεις, ίσως καταφέρω να γίνω όσο υπεύθυνη χρειάζεται για να φροντίσω ένα φυτό.
Part 6: 10 Albums For The Weekend (ή αλλιώς, που θα πάει, θα πιεστώ και θα ξαναρχίσω να ακούω μουσική ξεκινώντας με μια μείξη παλιού και καινούριου )

The Horrors-Primary Colours (ιδίως το New Ice Age τα σπάει!)
Depeche Mode-Sounds of the Universe
Lady Gaga-The Fame
Prince-Diamonds and Pearls
Jarvis Cocker-Further Complications
Raveonettes-Pretty In Black
South of no North-Lacrimae Christi
Silver Jews-Lookout Mountain, Lookout Sea
Sugar-Copper Blue
Jeremy Jay-Slow Dance

CUL8R που λέει και η νεολαία :)



3 σχόλια:

spiral είπε...

Γειά!

1: Από μικρό οι δικοί μου την πρωτομαγιά με σέρνανε στις πορείες, κι έτσι την έχω συνδέσει με ντουντούκες και κόκκινες σημαίες. Μαλακία ε;
4: Καλή λευτεριά :-)
5: Κι εμείς το πήραμε απόφαση να φορτώσουμε γλάστρες το μπαλκόνι. Ξέρεις κανένα καλό φυτώριο κοντά στο κέντρο;
6: Ανέβασα δισκάκι που μπορεί να σ' αρέσει. Δεν είναι r'n'r, αλλά ταιριάζει με candy-candy και ανοιξιάτικα tripακια. Πέρνα μια βόλτα να το κατεβάσεις αν θέλεις.

Καλό καλοκαίρι λέμε!

pan pan είπε...

plz mhn analwnes(t)ai se thapsimo misis grammis sto butcher's shop, ta pixel tsigkoyneys(t)ai?

Killah είπε...

@ spiral
thanx! fytorio e? koita, yparxei h anthokomikh ekthesh khfisias, ok den einai sto kentro, alla tha xei oraia louloudakia, kai epishs sto terma ths ermou, pano apo to gkazi kathe kyriakh fernoun merika fyta
kalo kalokairi!a, kai oraio post to teleutaio sou!
@ pan pan
exei oraia mpiftekakia :)