Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Los Tromos (not the band, the real fear)


Κάπως το 'χει χάσει η Αθήνα. Τα μαγάζια της δεν έχουν πια τίποτα να πουν, τα ποτά είναι παντού χάλια, ο κόσμος ο ίδιος κι ο ίδιος, η μουσική επιτηδευμένη. Θα το κόψω το έξω μου φαίνεται.
Σήμερα είχα νεύρα. Αναλαμβάνω περισσότερα πράγματα από αυτά που μπορώ να κάνω. Ως συνήθως. Και αγχώνομαι και γίνομαι τσαντίλω.
Ωστόσο συνέβησαν ωραία πράγματα σήμερα. Αγόρασα Lovecraft από τον Ιανό. Πρέπει τώρα να βρω χρόνο να διαβάσω. Ήπια καφέ στο κέντρο και γνώρισα μια blogfriend, τη lopi.
Γυρίζοντας στο σπίτι, δυστυχώς πήραμε τη Σοφοκλέους. Εκεί που την κατεβαίναμε, τρεις πακιστανοί (ίσως και άλλης εθνικότητας) άρχισαν να κηνυγάνε το αμάξι μπροστά μας και να προσπαθούν να του ανοίξουν τις πόρτες. Μέσα ήταν μια κοπέλα κι ένα αγόρι. Τρόμαξαν. Και τρόμαξα κι εγώ. Τρομος στην καρδιά της πόλης ρε γαμώτο;Και μετά σκέφτηκα αυτό που έχω ακούσει και διαβάσει. Ότι επίτηδες αφήνουν αυτό το σημείο να είναι επίγεια κόλαση, για να πέσουν οι αξίες, να αγοράσουν κτίρια ολόκληρα οι μεγαλοκαρχαρίες και μετά να κάνουν επιχείρηση-σκούπα, να διώξουν όλη τη βρωμιά και να γίνει η περιοχή που-σημειωτέον βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Δημαρχείο- ένα νέο Γκάζι. Η πραγματική όμως βρωμιά δε θα φύγει ποτέ. To Guru πάντως έκλεισε. Τι έχει σειρά; Το Soul ή ίσως ο Τέλης;

ps. Η φωτό είναι από το μπλογκ του Αθηναίου. Ευχαριστώ, είναι ακριβώς to the point.

5 σχόλια:

Lopi είπε...

Τώρα με τρόμαξες και μένα. Και να φανταστείς ότι τους κορόιδευα αυτούς που μου έλεγαν ότι το κέντρο έχει γίνει επικίνδυνο. Πριν από λίγες μέρες όταν είπα στην κοπέλα του τυροπιτάδικου κάτω από την δουλειά μου ότι κατεβαίνω με το τρένο Ομόνοια και μετά με τα πόδια μέχρι την Ασκληπιού, με ρώτησε "και δεν φοβάσαι"? Και παραξενεύτηκα, γιατί θεώρησα ότι στις 10 το πρωί στην Ομόνοια ποτέ δεν μπορεί να γίνει κάτι φοβερό. Ελπίζω να μην δω κάτι που θα με κάνει να αλλάξω γνώμη.

(nice to see you too)

spiral είπε...

Same here για την αθήνα. Δεν ξέρω αν φταίω εγώ, αλλά βαρέθηκα. Πάλι.
Lovecraft;; Ποιό αγόρασες;;
Στην πλατεία θεάτρου ό,τι ήταν να πουληθεί πουλήθηκε (το τετράγωνο κάτω από την πλατεία το αγόρασε -ολόκληρο- ο Βωβός). Έχει γίνει μια ενδιαφέρουσα κουβέντα γι' αυτό το θέμα σε ένα ποστ του arxediamedia. Πάντως για το guru δεν λυπήθηκα ιδιαίτερα... Έτσι κι αλλιώς θα το ξανανοίξει σε λίγο καιρό. ;)

indieana john είπε...

τις προάλλες γύριζα από ένα μαγαζί στο κέντρο, τετάρτη βράδυ. πριν μπω στο ταξί άκουσα ένα δυνατό θόρυβο, υπέθεσα πως ήταν απο τα συνεργεία του δήμου. όταν μπήκα με ρώτησε ο ταρίφας: "την άκουσες την μπόμπα?". προφανώς είχαν βάλει γκαζάκι σε κάποια τράπεζα και ο θόρυβος ήταν από την έκρηξη. αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν ο τρόπος που με ρώτησε ο ταξιτζής, τόσο φυσιολογικά, τελείως cool, σαν να συμβαίνει κάτι ανάλογο κάθε μέρα... το κέντρο αρχίζει να θυμίζει την Gotham City σε σκηνοθεσία Κακλαμάνη (όχι Burton δυστυχώς), αυτό έχω να πω εγώ.

Killah είπε...

@ lopi
mh fovasai sthn omonoia!pouthena genikos para mono sth sofokleous kai sta perix :)
@spiral
apo lovecraft apanta 1 giati h monh epafh pou eixa htan me ena comic.oste poulh8hkan e?ti na peis..krima pou den agorasame emeis oi tapeinoi :)
@ indieana john
pragmatika Gotham City thn ora pou skane oloi oi kakopoioi k kanoun party. an kai oi "alloi"kakopoioi einai kavatzomenoi stis epavleis tous sta proastia.

spiral είπε...

Η εφηβεία της παρέας μου ήταν γεμάτη Lovecraft (και metal, αλλά αυτό το κρατάμε κρυφό :Ρ). Δεν ξέρω κατά πόσο θα σου αρέσει σ' αυτή την ηλικία --αν και όλοι μέσα μας πιτσιρίκια είμαστε. Πάντως καλύτερος τόμος για αρχή θα ήταν ο δεύτερος, που έχει μικρότερες σε μέγεθος ιστορίες και σε βάζει καλύτερα στο κλίμα. Άντε, θα γεμίσουν οι νύχτες σου "βδελυρά και αποτρόπαια" τέρατα των βυθών και των άστρων. Τυχερούλα! (Los tromos indeed!)